lørdag den 10. maj 2014

iris knopper, rhodo, hemerocallis, Phlox


Iris knopper er nogle gange rigtigt fine, jeg er meget fascineret af farvespillet på denne her. Den ene af de pink vår phlox jeg købte sidste år, går helt amok i blomster, den kan da vist lide sin vokseplads :) 
Det er en god ting, for min mor elsker store blomster med "Kaapoooowwww"! effekt. Disse er nu små, men når der er SÅ mange gælder det næsten som en stor.

Jeg kan godt lide når jeg har fået sat planterne et godt sted, men jeg må indrømme jeg syntes det er meget meget pink.


De jordbær stiklinger jeg lavede sidste år står nu i blomst, jeg håber vi får lidt af dem, og de ikke bliver sneglespist hele bundtet.

Blomsten er forøvrigt yndig.Den første blomsterstængel har vist sig i en af dagliljerne, (denne hedder Fulva, og er min tidligste)
 Hemerocallis, er ikke en rigtig lilje, folk kalder dem bare sådan fordi hver blomst kun holder en dag, og ligner liljeblomster.

Dagliljer er faktisk spiselige, men det er liljer bestemt ikke. 
Hemerocallis er altså en god plante at bruge omkring køkkenhaven, hvis man gerne vil have lidt blomster der, men ikke vil have børnene kan komme til at  plukke noget som er giftigt.


Til sidst lige billeder af mini rododendron som blomstre i haven. 


Nu skal jeg til plante marked ned på Fredericia bymuseeum, der er marked fra 10-13. 

Du må have en rigtig dejlig dag :)
 Kærlig hilsen 
Marianne

8 kommentarer:

 1. Iris er raffinerede blomster, som jeg bare ikke kan finde ud af at integrere i bedene. Mon den lille røde rhodo hedder Little red? Jeg tror også, vi har den. Bladene er så fine blanke og mørke.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg så et fuldstændigt smukt forårsbed med hornvioler i bunden, iris i midten og fingerbål i baggrunden, det var skønt. men mit bed er ikke færdigt endnu, og jeg var heller ikke helt sikker på farve osv, så i år står de et sted og så skal deres farve og plads registreres efterhånden som de vil blomstre.. det kan godt tage lidt tid.

   jeg ved ikke hvad rhodoen hedder, den var en gave fra min svigerfar og havde ikke hele skiltet med, men det kan da godt tænkes :)

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Ja der er godt gang i iris nu, mine er også bristefærdige, det bliver spændende at se dem. Også spændende, om du har fundet noget godt til plantemarked.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg fandt lidet frøsået helleborous, To hvide akelejer, en hvid trillium, en lille porcelænsprimula som ikke har blomster, så kender ikke farven, men har endnu ikke set en grim af slagsen og fik to forskellige dagliljer, en skønhedsøje og hasselurt af Laleh ( hun var meget gavmild). så jo, jeg kom belæsset hjem :) og det var meget billigt.

   jeg glæder mig meget til irisne, jeg er overrasket over hvor mange der sætter blomst an, men det er jo bare heldigt :)

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne
  Det var rigtigt hyggeligt at besøge din have i dag. Du har mange spændende planter i haven, og tak for planterne. Geranium rozanne har jeg plantet under en rose ;-)
  Ha' en god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. det var også hyggeligt at møde dig, og jeg glæder mig til at se din have en dag :) jeg tror geraniumen under en rose bliver flot :)
   KH
   Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne

  Ja de ser godt ud!
  mange blomster ser faktisk bedst ud før de er sprunget ud:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er sjovt ikke.. vi fokuserer så meget på blomstringen, men knopperne kan være så utroligt flotte :)
   KH
   Marianne

   Slet