onsdag den 11. september 2013

sølvlys, bulbiller (tror jeg det staves)

 Efter at have lavet powerpointshow til klokken halv et om natten, føltes det dejligt at krybe iseng.

Idag sidder jeg og nyder at haven har fået så meget regn, også selvom blomsterne er blevet væltet lidt rundt af det og rosenblomster er klasket sammen, for det trængte så meget.
 Jeg håber at vejret holder tørt imorgen, så jeg kan komme i haven når jeg kommer hjem fra seminariet. Jeg syntes jeg trænger til at gå og deadheade, flytte lidt små planter og nusse ude i haven og mærke luften, livet og verden omkring mig. 
Jeg har fri fredag, så jeg behøver ikke kaste mig over lektierne lige med det samme jeg kommer hjem. 
Dejligt :)

Sølvlysen er begyndt og springe ud. 
Blomsterne har virkelig sin helt egen duft. 


Desværre er det ret tydeligt at se, at jeg skulle have vandet den dag jeg tænkte jeg burde gøre det, og lod være pga. vejrudsigten.
Det er ikke efteråret der har lavet bladende gule allerede, det er vandmangel.
Undskyld sølvlys.


Jeg tror de her er klar til at blive pillet af og plantet nu.
Det er første gang jeg prøver det, og jeg er klart spændt.


Jeg har en plan om at grave alle potter med mine hårdføre "projekter" ned i grøntsagsbedet i vinter. Jeg sætter dem med kanten af potten stikkende op. 
Jeg gjorde det med mine pæoner i potter sidste år og de klarede alle vinteren, så jeg vil gøre det samme i år. Så er de ikke helt så frost udsatte.

Mine to mellemste drenge har siddet to timer på gyngen idag. Indtil de blev for vilde og fik den tippet.. hvilket faktisk kræver de begge står på den samme kant, lige på kanten.
De slog sig ikke slemt, men blev forskrækket. Mine stakkels drejeblomster ligner noget der er løgn efter de har landet på dem.
De skal så også flyttes nu, de er tydeligt vist for høje og stilkede.. 
Jeg skal have sat noget lavt og blødt istedet. Jeg tænker på pude timian eller lammeøre. Det er da ret blødt at lande på tror jeg. 


Glædelig dejlig efterårsdag til dig :)

Kærlig hilsen
Marianne

10 kommentarer:

 1. Du er da heldig at have så mange blomster i dine sølvlys. Jeg har bare EN!
  Det må være mangel på vand, tænker jeg.
  Jamen jeg har lige plantet trædebregner, under mine børnebørns gynge, da græsset bliver slidt og forsvinder. Det falder fint ind med græsset, og skulle de ske, at de falder af, er græs dejligt blødt at lande på - det samme er trædebregnerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er også glad for den ser ud til at trives der hvor den står, sølvlys er en dejlig plante :)
   det kunne godt være jeg skulle sætte nogle trædebregner, de er så søde, og min autist søn er vild med bregner fortiden, han fandt ud af de var på jorden samme med dinosaurerne :)

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Flot sølvlys, min blomstrer ikke endnu, men det varer nok ikke længe. Jeg tror nu ikke vandingen betyder noget for løvet, men blomstrerne dukker straks hovedet, hvis de får for tørt, det er let at se, når de mangler vand.
  Godt de vilde drenge ikke kom noget til, men måske lærte de noget af forskrækkelsen :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. de havde dukket hovedet, jeg vidste jeg burde have vandet, men håbede på regn.. og den kom ikke, så de blev vandet halvanden dag for sent. slemme mig.
   jeg håber drengene har lært noget.. men holder ikke vejret i forventnig :) de er drenge...
   kh
   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne

  Ja, bulbillerne er klare!

  Og sølvlyset er da fint og så blomstrer det på et tidspunkt hvor så meget andet er færdigt;)

  En dejlig sften herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er spændt på om jeg kan få bulbillerne til at gro :)
   ja sølvlys er godt , specielt den rødløvede variant er jeg vild med.
   KH
   Marianne

   Slet
 4. Sølvlys er bare skøn Marianne.....mine har ikke stjerner som dine endnu....men ih hvor jeg glæder mig. Skønt når børnene bruger tiden i haven ....og godt der ikke skete noget med dem :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. haven skal være for alle hos mig, så jeg nyder også når de vælger at bruge den. den er jo kun to gammel haven, så det er først i år jeg begynder at se hvor jeg har regnet forkert, feks. med for høje planter tæt på gyngen :)

   KH
   Marianne

   Slet
 5. Sikke fine sølvlys. Mine er ikke helt så langt fremme endnu, men de står med mange blomsterstande, så jeg glæder mig.

  Tak for blomsterposten. Jeg har plantet dem i potter, og glæder mig til at se om de vil gro her.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er glad for du har fået blomsterne :) drejeblomster er ret nemme, så medmindre du drukner eller tørker dem skal de nok komme. de hvide breder sig ikke helt så voldsomt som de lilla, men der er stadigtvæk rigtig godt gro i dem.
   KH
   Marianne

   Slet