onsdag den 20. november 2013

roser og is

Idag fik jeg flyttet rundt på de sidste af roserne, og plantet de sidste af de nye. Erling det dejlige menneske hjalp mig med at grave alle hullerne, og det var fantastisk. 
Jeg må dog indrømme at jeg er ret flov over at være av av av pjevset over smerter i mit bækken, når jeg bare  skulle flytte lidt rundt på ting og sætte roser i hullet samt dække med jord.  Erling som er mere end dobbelt så gammel som jeg, bare graver og ser knap nok berørt ud. 

Her er to ud af seks længe ventede roser. Jeg vidste ikke der kom seks, jeg regnede med to, håbede på fire og fik seks. 
Det er nogen jeg har fået lavet specielt til mig hos www.rosertilhaven.dk. podematerialet stammer fra en ukendt historisk rose som stod i et offentligt krat og var ved at gå helt til. Ingen ved hvad det er for en.
Det er stærke roser, med god forgrening og flot rodnet. ligesom alle andre roser fra rosertilhaven.


Jeg glæder mig helt vildt til at se dem blomstre, forhåbentligt næste år. 
Det er ikke fordi de er vildt specielle. de blomstre kun en gang, er klatrende, stikker og rosenknopperne er ikke glade for vand, men det er min første rosen kærlighed, og den forsvinder nok ikke lige med årene.   
Jeg "opdagede" rosen,  da jeg 8 år gammel, fordi min far pludseligt kravlede op ad en bakke i krattet og plukkede en rose, tog tornende af og satte den bag min mors øre, da vi var ude at gå. 

Der er en enkelt blomst på min New dawn rose, smuk er den, men virker helt ved siden af alt det vinteragtige.                                                                                                                                                         

Der er to af de sene satte gladioles som prøver at nå at blomstre, det er helt fjollet, men sådan er det nu engang.


Glasbordet i haven havde isblomster på pladen.. jeg ved ikke om i kan se dem, de er ikke nemme at fotograferer, men så smukke.
Pas godt på jer allesammen. Lykke og skønhed er der  lige nu, vi skal bare se det.

 Kærlig hilsen 
Marianne

12 kommentarer:

 1. Jo jo Marianne, vi kan da se isblomsterne. Det er da spændende med din helt egen rose, er de alle 6 af samme slags? Jeg vidste ikke, at de laver oser til en, hvis man sender podematerialet.
  Det kan ikke nytte noget, at du er flov over, at du ikke kan grave, sådan er det bare, og det forstår Erling garanteret godt. Det går vel op og ned med de smerter, nogen gange kan du og nogen gange ikke.
  Jeg ser frem til at se dine roser i blomst, når tid er, det er da spændende.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Normalt laver de ikke roser specielt til folk. Mange af dem er der rettigheder på og der er risiko for at få sygdomme med . Det var helt specielt de gjorde det. Og kun fordi rosen var sund og så gammel at der ikke er rettigheder på.
   Kh Marianne

   Slet
 2. Det er nogle specielle roser med en speciel historie, du har fået plantet. Erling er utvivlsomt lykkelig for at kunne hjælpe dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Erling er et meget positivt menneske og jeg og børnene er glade for han ville være reserve bedstefar :) vi hygger .
   kh
   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne
  Dejligt du også har haft en aktiv dag i haven. Jeg har også fået gravet og flyttet rundt på planter.
  Tænk - at få lavet sin helt sin egen rose, det er da luksus ;) .... og sikke en skøn historie der følger med. Den Marianne rose vil jeg glæde mig til at se.
  Godt hjælpen er nær når det kniber, Erling er sikkert rigtigt glad for at kunne hjælpe og så fik han jo også lidt frisk luft

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikken en dejlig masse du har nået st få lavet :).
   Jeg har en del tulipanløg jeg stadigvæk mangler at få sat. Men jeg håber jeg kan nå det i morgen :)
   Kh
   Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne

  Sikken galant din far var - kan godtv forstå at den rose betyder noget specielt for dig!

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, den er speciel for mig, så jeg er glad for de kunne hjælpe.. de ser faktisk ud til den visnede bort på det oprindelige sted sidste vinter, så jeg var ret heldig at de sagde ja det at hjælpe mig ( det var ikke nogen nem beslutning at tage for dem, for det var en risiko for sygdom i deres roser, men materialet jeg sendte var sundt)

   KH
   Marianne

   Slet
 5. Det er jo ren luksus, at der blev hele 6 roser til dig. Og tænk at have sådan en havehjælper. Kan godt forså, du er glad for ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja der er mange gode ting her i livet :)

   KH
   Marianne

   Slet
 6. Rigtig spændende med dine nye roser, glæder mig til at se billeder til sommer.
  Jeg har også et par roser der skal plantes og et par stykker der skal flyttes, men når det nu nok. Sidste år plantede vi roser i januar
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. vi havde kun to dage i januar vi kunne komme i jorden, så jeg må indrømme jeg var glad for at have nået det før da :)
   KH
   Marianne

   Slet