torsdag den 13. marts 2014

det går nu ret stærk lige pludseligt..


Ferskentræet har store knopper. Sidste sommer troede jeg ellers det ville gå ud på grund af en svampeangreb, men oversprøjtninger med padderokke udtræk hver anden dag ser ud til at have kureret det.
Nu har det få sunde grene, og en sjov form, men det er der og det lever. 
Det tager dog nok et stykke tid før sådan en dværgfersken kommer på stikkerne igen. de vokser ikke vildt hurtigt, også fordi jeg flyttede det helt hen til husmuren sidste efterår.


Der bliver hygget med Hornvioler.

 Mine dahlia knolde er kommet hjem fra vinteropbevaring hos min søster... der er et par stykker.....


Jeg fik ikke lagt sedler i med hvilken farvetone jeg har i kasserne kan jeg konstatere ( syntes jeg havde gjort det, men nej, jeg har kun tænkt det).. så det bliver jo spændende .. hmm....
De ser dog sunde ud, hendes udestue er god at opbevare dem i kan jeg konstatere og hun har holdt dem tørre og fine. Tak til min søster, for det var super pænt af hende, de er jo ikke det kønneste syn.
 Til efteråret har jeg forhåbentligt et drivhus igen som de kan sove i, og skal ikke sende dem hjemmefra på luksus sove ferie.

Hav en dejlig solskinsdag, vejret er jo smukt :)

 Kærlig hilsen 
Marianne

8 kommentarer:

 1. Ha, der er næsten altid problemer med dahlianavnene, selvom man er sikker på, at man da var omhyggelig, da de blev taget op.

  SvarSlet
  Svar
  1. det er fuldstændigt glippet for mig i år... så det er.. nøj det er spændende, gad vide hvad det er år. tror jeg planter dem alle i potter nu, for dem igang og nippet og forhåbentligt et sted hen hvor jeg har en ide om farven, inden de skal plantes ud i bedene...for ellers bliver der da flere farver og striber en selv jeg kan håndtere, og jeg er ellers meget farveglad. jeg har også billeder af nogen af dem, måske kan jeg genkende nogen på bladene..
   kh
   Marianne

   Slet
 2. Jeg tror også altid at mine dahlia er mærket godt op og alligevel er der altid nogen hvor det går galt. Farvemæssigt gør det ikke så meget det er mere højden der kan blive et problem. Denne vinter havde det måske ikke været nødvendigt at tage den op. Jeg havde sået nogle sidste år og der var et par stk imellem der ikke var så kønne så dem lod jeg stå. I søndags ville jeg rive de visne toppe op men måtte have fat i spaden og sørme knoldene var rigtig fine. Det med opbevaring er tit den største udfordring ved dahlia. Det var da godt at du fik reddet ferskentræet. Padderokke udtræk har jeg ikke hørt om før men er nu noteret :-)
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. man ligger bare padderokkerne dækket af vand i en uge og vander med vandet. det er nemt.

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne

  Ja, indimellem er der da ting man ikke lige får gjort - Måske du sådan cirka kan regne ud hvilke de er med udelukkelses metoden?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg håber jeg kan se lidt om det på blade osv.. jeg har jo billeder af en del af dem. de mørke bliver tit rødlige i skuddene i alle tilfælde, så de skulle være til at spotte, men de andre.. uha uha..

   KH
   Marianne

   Slet
 4. Godt du fik reddet din fersken, og heldigt at din søster ville opbevare knoldene. Mon ikke det er nissen, som har fjernet skiltene :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tror jeg har været så rundt på gulvet at jeg slet ikke har fået dem lagt i.. eller noget.... på den anden side glemte vi at sætte grød til nissen til jul.. så måske..

   KH
   Marianne

   Slet