søndag den 1. marts 2015

Når man nu står og venter på familien ude i haven..
 Så kan man jo lige så godt tage billeder af det man lige fik øje på... så det gjorde jeg De tidlige små krokus er godt på vej


 De små blå iris rituculare er sørme sprunget ud, så nu er haven foran de forårsløg man kan købe i potter på det punkt.


 helleborous orientalis


De vintergækker som bare dukker op over alt.
De to helleborous på vej i blomst her under, er nogle frøplanter jeg købte til en tier stykket på plantemarkedet sidste år. Jeg troede egentligt ikke de ville blomstre i år, men de er på vej. Jeg er meget spændt på hvordan de kommer til at se ud.
Jeg underskylder forto skarpheden, men de står inde i rosenbedet som ikke er klippet ned endnu, så roserne angreb alt mit tykke vintertøj.. hvilket gjorde fototagning lidt udfordrende.
Jeg vil dog kæmpe mig derind igen, måske bevæbnet næste gang, og se på sagerne når de er lidt længere fremme.


 Jeg har forøvrigt en voldsom trang til at rive blade væk, fjerne vinterdække og klippe ting ned.. og jeg ved bare det er for tidligt, men trangen, den er der i bedste velgående...og stigende.

Ehh ja.. jeg var i Aldi fordi jeg havde en fornemmelse af det var en god ide, og så sprang både den ene og den anden blomsterpose på mig. 
Det var ekstremt billigt. 13 kr pr pose og der er eks. 15 montbrezia Lucifer i god str. i en pose. eller hvad med 3 dahlia knolde af god kvalitet, eller 6 stargazer lijer for 13 kr. med godt udseende? .. Jeg var meget meget slem kan i nok se...en hel kurv fuld blev det til.
De 3 gule kasser er fra føtex.. væsentligt dyere og mindre vil jeg bare nævne..Jeg må godt lidt, bilder jeg mig selv ind.. for de glemte vinterløg, de spire nu.. så de 
overlevede trods alt.


Vinterasters er ved at vokse op igennem grandækningen.


 Flere helleborousHav en dejlig søndag have dag.

 kærlig hilsen 
Marianne12 kommentarer:

 1. Nja haven kommer jeg vidst ikke i i dag, det er møgvejr, så jeg holder mig inde.
  Sikken en masse fine ting, der er hoppet ned i din kurv, den slags fristelser er jeg ikke udsat for herovre, vi har kun Netto og Superbrugsen. Mine Iris Reticulata kom også i blomst i går.
  Jeg forstår godt din trang til at rive blade væk, den har jeg også, men jeg venter. Derimod har jeg klippet de mindst sarte stauder ned, de skal nok komme igen.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. øv det lyder da lidt trælst med det vejr, det håber jeg da ikke bliver rigtigt.. syntes jeg trænger til lys efterhånden :)

   jeg kan jo godt klippe stauderne ned, men jeg venter nok lidt endnu tror jeg. roserne blev meget store sidste år, så jeg bliver nok nødt til at tage toppen når jeg tager stauderne og så klippe dem igen senere.

   kh
   Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne

  Gode billeder af årstidens lækre krokus!
  Aldi har indimellem nogle ganske fornuftige ting!
  Så at deres hvide lilje er "Rialto" og ja Leslie Woodriffs "Stargazer" er jo ikke uden grund verdens mest solgte - Det er mærkevarer de sælger billigt!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. ja jeg blev jo lige suget ind i Aldis blomstersalg i alle tilfælde :)
   begge liljerne er gode.. jeg syntes rialto godt kan være mere humørsyg end stargazer når det kommer til jordbunden, men de dufter skønt og bier og blomsterfluerne elsker dem :) så jeg vil bar gerne have flere :)

   kh'
   Marianne

   Slet
 3. Du må bo et lunt sted, her er der hverken krokus eller små blå iris i blomst. Ja det er fristende med alle de løg, knolde og frø der er i butikkerne nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg bor jo inde i byen, med min store grå klods til at sende varme over gaden. :) det jævner sig ud senere på året fordi jeg får en del skygge på grunden, så overhaler alle min have.
   KH
   Marianne

   Slet
 4. Dejlige billeder af dinr små forårsbebudere, som blomstrer. jeg plejer ikke at handle i Aldi; men det burde jeg måske gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu ikke ret tit de har knolde og løg i Aldi, men lige dem her var afgjort turen værd. desuden plejer de også få en beskæresaks til billig penge med rød håndtag som er lige så god som feks. fiskars produkter, men til 30 kr, den er også værd at rende efter :)

   KH
   Marianne

   Slet
 5. Hej Marianne
  Krokus er rigtig små forårsbebudere. Mine er ikke så langt fremme og en del af dem er nye i år. Det var noget af det der sprang på mig i efteråret :-) lækre sager du blev overfaldet af kender følelsen :-) Smukke Påskeklokker de sidste to billeder hvor er de bare flotte.
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. åhh jeg elsker alle påskeklokker.. men ønsker mig flere. og gerne bare en dobbelt.. der er jo mange endnu, både med og uden pletter ...gule.. hvide..picotee :) og jeg ville egentligt godt bare have dem allesammen :) den nedeste er en jeg købte sidste år på torvet.. måske jeg skulle tjekke om den sælger også har i år .. hmm..

   de krokus er nogle meget tidlige nogen, de store kigger knap nok over jorden endnu, mens de skrig orange egentligt har været synlige i mindst fjorten dage nu. det er dejligt når man kan se de ting der sprang på en er på vej ikke ?

   Syntes nu også det var nogle meget dejlige og ikke normalt på billig hylden ting jeg fandt i Aldi.

   håber snart du kan nyde dine smukke krokus.

   KH
   Marianne

   Slet
 6. Det er nogle skønne forårs billeder, man kan kun blive i godt humør.
  Mange have hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. jamen tak.. og er det ikke også skønt som solen begynder at kunne mærkes? og de skønne stjernehimmeler vi har for tiden.. mums det er SÅ dejligt :)
   KH
   Marianne

   Slet