torsdag den 12. marts 2015

scilla,og drivhuset som ikke er spor vasket af
De små scilla er begyndt at springe ud, indtil videre kun de lyseblå, men jeg bliver altid så glad når jeg ser dem stå i kanten af havestien og vippe med sine små sartblå blomster. Jeg har stykket løgene ned imellem brostenene.


Når jegkigger rundt påfacebook, så er alle igang med at skure drivhusne, der dukker det ene billede af skinnende rene drivhuse op efter det andet, og det ser altsammen så misundelsesværdigt ordentligt ud.
Mit drivhus? Ja det er temmelig proppet, med løgplanter, ting der overvintres blandt andet krydderurter og mine Dahlia knolde, og så de ting jeg er begyndt at potte op.
Mine løgplanter står meget tæt ude i haven og en del stauder ser endnu ikke op over jorden, så jeg sætter nyindkøbte liljer osv i potter og venter med at plante til jeg kan se hvor det hele er.
De grimme plastikposer på billedet er til papir og plastik affald fra indpakninger, det bliver selvfølgeligt sorteret... og som i kan se er der temmelig meget af det. 
De store Dahlia knolde er udmærkede pose holdere :)


Og så er der de her små stiklinge planter....
 De er lavet specielt til drivhuset og jeg kalder dem mine indikator stiklinge.
Det er altsammen sukkulenter fra varmere himmelstrøg og de implodere nærmest hvis drivhuset bliver for koldt.  og dermed også for koldt til mine Dahlia og planter på vej. 
Så længe de ser ok og i live ud, så burde knoldene have det ok.


Hønsene er på arbejde i det lille flytbare bur.. de er så udmærkede til at fjerne ukrudt og gøre forårs klart i grøntsags bedene, det er tæt på jeg kan lade være med at grave, og de gøder samtidigt.
win win tænker jeg bare :)


Til sidst endnu en helleborous  orientalis der er sprunger ud, Den har kæmpestore blomster taget i betragtning hvad den er. Jeg kan se den har sået sig, det kan jeg jo godt lide :) Det sjove er at den har en søster, nøjagtigt magen til i form og farve og den har knap nok fået blomsterstande over jorden endnu. Utroligt der er så stor forskel på hvornår de kommer.

Hav en rigtig dejlig have weekend.

Kærlig hilsen 
Marianne

14 kommentarer:

 1. Min pavillion er heller ikke gjort ren endnu, hvis det kan trøste dig :) Jeg har ikke en gang samme undskyldning som dig, til gengæld har jeg nok at gøre med at luge, det er en lang omgang, men jeg nyder det, så længe vejret er godt.
  Smuk påskeklokke, min scillaer magen til din blomstrer ikke endnu.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja din have er stor.. men også dejlig hyggelig og smuk.. og når solen skinner så er det jo ren nydelse her i foråret :)
   jeg føler mig ikke længere så alene i mit forårs rod :)
   KH
   Marianne

   Slet
 2. Vi er vist mange der ikke har fået gjort rent i drivhuset endnu, så det skal du ikke være ked af. Når solen skinner vil man jo hellere være udendørs, og så spilder man jo også en masse god havetid på at gå på arbejde :-) Knus og forårshilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. åh hvor er du sød.. jeg har på fornemmelsen jeg først får det gjort når tomaterne skal derud må jeg indrømme.. der er rigtigt meget tryk på det drivhus helt fra tidligt forår.. godt jeg har et :) det er jeg rigtigt glad for.
   kh

   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne

  På denne årstid kommer der nemt rod - det fylder jo og kræver plads at arbejde og få gjort alt i orden:)
  Og det er da lidt hyggeligt samtidigt!

  Lækker frøsået Helleborus, de kan falde meget variabelt ud ja:)

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. det er bare fyldt til randen..jeg tror jeg skal lave flyttedag for en del af det... tror sagten jeg kan sætte løgplanterne et beskyttet sted.
   kh
   Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne
  Dit drivhus er nærmest en kopi af mit :-) Det der rengøring tager jeg nu med ro lidt endnu der skal jo ikke tomater osv i det foreløbig. De små scilla myldrer også frem her det er også mest den lyseblå jeg har. Hvad er det for nogle høns du har? Ja det er underligt at påskeklokkerne kommer så uens det gør de også her selv om alle står i samme bed.
  Ha en rigtig god dag
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tager den store omgang når tomaterne skal ind.. indtil da må det gå som det kan .

   Den hvide er en silkehøne og de andre tre dværgmaran. jeg vil også gerne have en enkelt accuraner. . de ligger blå æg :)
   kh
   Marianne

   Slet
 5. Mit drivhus bliver først vasket ned i påsken tror jeg. Scilla er så fine. Jeg har også lidt i den mere blå farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer også at have de mørke blå..men indtil videre har jeg kun set disse :) det er hyggeligt .
   kh
   Marianne

   Slet
 6. Hej Marianne
  Mit drivhus er altså heller ikke blevet vasket ned endnu, men jeg er startet på oprydningen, da det jo er en hel proces i sig selv ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. du har ret..oprydning er en stor del af det... mit drivhus roder egentligt ikke dog.. det er bare fyldt :)
   kh
   Marianne

   Slet
 7. Heldigvis er der tid endnu til at vaske drivhus i, jeg satser på at gøre det i påsken, men det er en balancegang i forhold til de planter der overvintrer der for det er lige på kanten for nogle af dem om de kan tåle at blive dækket af....
  Søde scilla du har imellem stenene :-)

  SvarSlet
 8. Hej Marianne, dejligt at se dig igen i dag :)

  SvarSlet