onsdag den 14. februar 2018

kameliaJeg fik for nogle år siden nogle kameliaplanter af en af vores daværende naboer. De havde haft dem stående i krukker og derefter smidt dem barrodet ud og stege på deres trailer.  Jeg så dem først da de var ved at skulle køre dem væk. Jeg spurgte så pænt om jeg måtte tage dem. 

Jeg ved ikke rigtigt om det har været til planternes fordel, at de kom hjem til mig. 

Jeg må indrømme jeg ikke er specielt god til kamelia, de blev gule og tabte bladene i sommers. Før i år har jeg taget dem ind i udestuen om vinteren, men nok vandet for lidt, eller givet dem et temperaturshock, for de tabte alle blomsterknopperne. I sommers var det helt galt og jeg besluttede mig for at gøre en ekstra sidste indsats. 

I år står de udenfor, men under tagudhænget og op ad en varm mur i læ. 

De har fået en ny stor potte, med ny rododendronjord. 
Jeg kan ikke påstå de ser kønnere ud endnu. De er stadigvæk alt for gule i bladene og har ikke fået ny vækst. På den anden side er de i live. Der er bladknopper i toppen på en del grene, og jorden er fugtig, uden at drukne. 

Jeg afventer og ser på udviklingen, men jeg er helt ærligt ret meget i tvivl om hvad man egentligt stiller op med de planter. På den anden side vil jeg virkeligt gerne se hvilke farver og type blomster de har. Det kræver at jeg får styr på det med kamelia. og så må mine stakkels hitteplanter lide under min inkompetence så længe.


KH
Marianne
6 kommentarer:

 1. Hej Marianne

  Uha, jeg ved slet ikke noget om Kamelia, Men det er der så mange andre i haveblogland der gør, så mon ikke du får nogen gode råd? For mig lyder det jo til at de burde klare sig nu:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten

   Det håber jeg de gør,for når de trives er de jo bare smukke i foråret :)
   Kh
   Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne
  Jeg må give Karsten ret, det lyder som om du har gjort det rigtige, men de er jo ikke så store, så jeg vil tro, at de skal have tid til at få ordentligt fat, de har ikke haft det så godt den første tid.
  Lad os tro på, at de kommer sig, mine står jo i bedene, de er fyldt med fede knopper, så forhåbentlig kan jeg vise dig dem senere i år, men de har også været lang tid undervejs.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg vil så glæde mig til at se dine :) umiddelbart tror jeg ikke mine får blomster i år. :)
   Eller må jeg en tur i geografiskhave og se deres. De er ret fantastiske :)
   Kh
   Marianne

   Slet
 3. I think these must be useful to you.
  เว็บหวยออนไลน์
  Thank you for your interest.

  SvarSlet