lørdag den 3. maj 2014

rose, og ting der gror og springer ud..og en tanke

Father Hugo's rose står snart i blomst, den remonterer ikke, men den er lidt hyggelig.
 Mine forældre købte den sammen, så den betyder meget for mig.
 Det er sjovt som ting kan blive af betydning fordi de minder en om noget der er elsket, i dette tilfælde mine forældres kærlighed til hinanden, nu min far ikke mere er her.


Her en en fin lille knop, på den iris som jeg troede ville komme først, men hvis jeg ikke tager helt fejl, vil jeg imorgen opdage den er blevet overhalet af ikke mindre end to dværgiris fra Spanien.


Jeg kan bedst lide min rød/gule tulipan som den er nu, den gule del falmer til meget lys, og formen bliver liljeagtig.


Geranium Samobor og geranium Calligrapher blomstre begge nu på skygge bakken (som ikke er så skygget mere), de har de fineste små blomster.


Det samme gør de skønne skovmærker, duften af dem er altså noget helt specielt.


Miss bateman er sprunget ud. den er jo meget ny her i haven og jeg tror så heller ikke blomsten reflekterer den fulde skønhed.. jeg håber den kan lide at være her, så jeg kan se den i fuld flor om et par år :)
Indtil videre viser den en smuk hvid farve og yndige støvdragere.,


Porcelæns ærenspris blomstre skønt. Jeg elsker den svage blå farve og fine svævende blomsterstand.
hmm.. måske jeg skulle dele den og få flere næste år.

Jeg gik hen og plukkede de røde tulipaner efter billedet var blevet taget, hvordan kan det være de altid dukker op de underligste steder? skifter de farve eller noget?.. underligt.


De geranier jeg delte hårdest 
(du kan læse om det her:  http://www.merrymads.blogspot.dk/search?updated-max=2014-04-22T22:16:00%2B02:00&max-results=7  ) og som var klasket helt sammen, har det fint, nu skal de bare have lidt varme, og så er det fint med på at klare året igen.
Der er fin ny bladvækst.


Der står i det hel taget meget i haven på vej i potter lige nu, men det er dækket af tæpper, papkasser og andet her til aften, for jeg er bange for kong frost, selvom det indtil videre ser ud til Fredericia slipper, så better safe than sorry...Pas rigtigt godt på dig selv, og husk din have er din , og den skal nydes som den er. Jeg havde en ældre dame her idag for at hente nogle af de tomatplanter jeg havde tilovers, som da syntes jeg da godt nok havde meget arbejde at få lavet, med det vildnæs af blomster hele haven var... men jeg elsker mit vildnæs og finder (undskyld på forhånd til alle derude, som har en have som er sådan og elsker den) de haver med en klump stauder, metervis af bar hakket og revet jord, og så en anden ensom blomst, lidt kedelige. meget ordentlige og velholdte, men med manglende eventyr. 
Det fik mig til at tænke på at: 

Det er godt vi er forskellige og elsker mange forskellige typer af haver, for hvor ville verden dog være kedelig uden :)

Kærlig hilsen 
Marianne

15 kommentarer:

 1. Hej Marianne

  Ærgerligt med nabogrunden, Håber firmaet besinder sig.

  Og ja nogen tulipaner skifter farve - har lavet et nedslag om det for et par år siden.
  Spændende med dine iris - de små plejer gerne at komme først:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
 2. Sidder og får på fornemmelsen at velkommen hjem er på sin plads ?
  Ja... jeg håber på mirakler... havde lige planlagt at lave en rar hvileplads med en bænk og duftende planter ( måske et lille bibliotek) ud til den store vej, så de ældre mennesker med rollator kunne få sig et hvile og en snak på vej op i Netto. Men det er der jo ingen grund til hvis der skal være parkeringsplads. For det første må jeg ikke for så skal de andre vedligeholde stykket, og for det andet så gider man næppe sidde der. Det kunne ellers have været hyggeligt tror jeg :)

  Jeg er meget spændt på irisne :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 3. Jeg fornemmer, at vi er på bølgelængde hvad angår havestil.
  Det vigtigste må være, at vi alle kan have lige den have, vi kan lide at være i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, fik trykket for hurtigt :)
   Jeg kan godt forstå, at du værner om den rose. Planter, der har en historie er utroligt værdifulde.

   Slet
  2. Ja haver skal være til glæde :)
   Det er sjovt hvilke ting der får betydning ikke ?
   Kh
   Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne
  Sikke mange potter og orden du har i dem. Jeg har også mange små potter stående, som jeg næsten ikke kan vente med at komme af med på lørdag. Jeg har boet på Fred. 3. vej i en lejlighed ved siden af jeres hus. Men det er over 20 år siden. Geranium Calligrapher ser smuk ud. Jeg er også mest til en vildnæshave ;-)
  Ha' en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sælger nu ikke af dem.. jeg plejer at dele det der trænger eller potte det op der har sået sig og så forære det til højre og venstre :)
   Du må have boet i det hus hvor den nye ejer måske vil lave parkeringsplads i min baghave... lidt sjovt, tror faktisk godt jeg kan huske i boede der.. og vist nok også legede omme i skovstykket ?

   Calligrapher er cin.. men min står lidt mørkt så den deler sig langsomt. Men hvis den pludseligt beslutter sig for at blive større kan du få lidt, det bliver nok ikke i år.

   Haver med massere af blomster er dejligt :)
   Kh
   Marianne

   Slet
 5. Vildnis i haven er ok med mig. Alt for friserede haver er ikke lige mig men den dejligste have er vel en have der gør en glad :-) Dejligt med når ting i haven giver en gode minder. Miss Bateman er også ny her hos mig. Den et også i blomst. Den købte jeg da jeg var i Tantes Have. Dine geranium er rigtig fine. En af de stauder jeg er særlig glad for :-)
  God søndag
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også geranier, de er så nemme at have med at gøre .
   Jeg tror min miss batemann er lidt mast eller gnavet...
   Kh
   Marianne

   Slet
 6. Hej Marianne
  Nej Karsten er ikke hjemme endnu, han gik bare et sted hen, hvor der var hul igennem. Mine spanske iris er også i gang, jeg tror, jeg har den du viser, den er i mit nye indlæg - helt udsprunget. Til gengæld kan jeg ikke være med med porcelænsærenspris, min er ikke i blomst endnu.
  Røde tulipaner, tja de kommer dybt nede fra jorden, jeg prøvede igen i år at grave dem op, men jeg kan ikke grave helt ned til løgene uden at ødelægge det hele.
  Bar jord er ikke godt, men jeg har nu lidt, for jeg kan ikke følge med til at fylde bedene :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Lisbeth.. den ene iris på billedet er nu ikke fra spanien.. den er mini lille og jeg tror ikke det er en germanica. men jeg ved det ikke.

   tror du ikke du får fyldt bedene trods alt ? sæsonen er kun lige igang.. mine rosenbede har nu også bar jord at se endnu, for roserne er jo klippet ned, men jeg håber da på de vil fylde hullerne lidt :)

   KH
   Marianne

   Slet
  2. ja.. det er underligt med de røde tulipaner midt i bedene.. jeg havde en dobbelt lyserød som i år pludseligt er dobbelt skrigrød.. det er mærkeligt. jeg kan faktisk godt lide røde tulipaner, men ikke i mit blå/hvid/lyserø tonede bed.

   du kan altid smide sommerblomst frø i bedene hvis det bliver for slemt, men jeg tror på du får dem fyldt inden sommeren er gået :)

   KH
   Marianne

   Slet
 7. Nyder din have hvergang jeg kører forbi i bussen og håber snart at jeg får tid til at komme ind i den...den er et skønt pusterum er jeg sikker på...jeg smiler ihvertfald hvergang jeg ser den. Syntes din ide med hvileplads til de ældre er helt fantastisk !

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er glad for du hygger dig med synet, og du er altid velkommen :) kom endeligt
   KH
   Marianne

   Slet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet