fredag den 2. august 2013

lilje og arghh!" de snegle!

 Den her lilje er sprunget ud idag. de andre af den er forsvundet, og jeg tror dette er den eneste blomst den får. den skal have noget surbundsjord eller kompost  tror jeg for at trives. Den bliver gravet op og flyttet til efteråret.


Jeg ved ikke hvad den hedder, men den dufter fantastisk, jeg er ret sikker på det er en orriental type, men der stopper min viden også.

 Min hvide fhlox blomstre.


jeg havde en fuldstændigt vissen tomat midt imellem alle de andre friske


Da jeg fik den plukket væk, troede jeg først jeg havde fået det største lokale skimmelangreb jeg nogensinde havde set.


Da jeg kiggede nærmere efter, var der skinnende slim på stilken, og intet bark tilbage.


MØG SNEGLE!!

Nå jeg plukkede  de fleste blade af den stakkels mishandlede plantes top og stak den i jorden igen. måske kan den nå at sætte lidt frugt inden vinter alligevel. jeg går ud fra det fungerer ligesom med podegrene på eksempeltvist valnødder, at den genetisk er kodet til at sætte blomster an. 

Jeg har forresten fundet et lille skimmel angreb på stilken af en af mine tomatplanter, men jeg har bare taget nogle padderokker nulret dem imellem fingrene så saften kom ud og smurt stedet med. Ca. hver anden dag. i et par uger. nu er der ingen tegn på skimmel mere bare en brun plet.

Kærlig meget varm dag hilsen 
Marianne


4 kommentarer:

 1. Hej Marianne

  Din lilje er nok "Stargazer" lavet af vor helt Leslie Woodriff i 1974 - verdens nok mest udbredte lilje!

  Smart iøvrigt med dit padderokke fif!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jamen jeg tror igen du bestemt har ret.. den dufter godt, det er nok derfor alle har den :)
   KH
   Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne
  Ja det med padderokken har jeg heller ikke hørt før, hvis det virker og det gør det åbenbart, så er det da fedt. Det må jeg tage til efterretning. Håber du fandt sneglen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej lisbeth
   nej jeg fandt den desværre ikke.
   jeg læste om padderokkevand inde ved havefolket, hvor de skrev det virkede imod nogle svampe. så jeg prøvede det på min mors lille ferskentræ og der gik svampen væk.. så tænkte jeg hvorfor ikke også prøve på tomaten, og den ene gang jeg har prøvet ser det ud til at virke. her er det jo dog ren saft og ikke et udtræk, så jeg går ud fra det er stærkere.
   KH
   Marianne

   Slet