mandag den 26. august 2013

sommerblomsterne

 Er næsten vulgære blomstrende lige nu, og jeg må indrømme at mit lillepigehjerte elsker hvert minut af det.


Der er et eller andet næsten eventyrland agtigt over sommerblomster når de først kommer igang. 
Både mængden af blomster, men også farten de udvikler sig i er overvældende, og jeg tager hatten af for hvor meget livet bare vil fremad og være til, hver gang jeg sår eller sætter dem. 
Jeg tager dog ikke ret tit billeder af dem på grund af den grå klods. Der skal gøres noget, men det er svært når jeg ikke må lukke af. 
Tendonstål buer  med klatreplanter er stadigvæk mit bedste bud, men forslag modtages gerne. 
Man skal kunne se ud for min mors skyld, men stadigvæk føle sig mere privat inde i haven.

      
Nu var i år jo lidt specielt fordi det nye bed skulle fyldes med noget inden irisne kom, så der er alt muligt, og det er egentligt rart at have noget man kan tage helt afslappet i forhold til ekseprimentering og farvemix.
Min plan virkede. Nedklippede nyplantede (undskyld Jan) iris er ikke det mest spændende at se på, men morgenfruerne som står en halv meter foran højbedet med irisne dækker fint for dem. 


Jeg har forøvrigt sommer asters i mixen, men indtil videre er det kun disse stråle agtige nogen der blomstre. 
Jeg har ikke rigtigt lykkes med dem før, for sneglene er vilde med de nyspirede asters. I år er de forspirede og plantet ud, det har hjulpet. De kan ikke lide at blive flyttet, der gik lang tid før de kom igang igen.
Jeg har prøvet at sætte dem alle mulige steder, og kan konstatere at de vil have sol, jo mere jo bedre.


Hav en god mandag.. og hvis ikke, så kan man jo altid grave en gammel klassiker frem af cd hylden .
Boomtown  rats : I don't like mondays . Den sætter ligesom lidt ens mandags humør i relief.

 Kærlig hilsen 
Marianne


12 kommentarer:

 1. Ja ja klodsen pynter jo ikke, men dine sommerblomster er da fine.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. nææ-- klodsen gør det den er bedst til.. ser klodset ud :)
   KH
   Marianne

   Slet
 2. Det er et skønt farveorgie, du har dig der :) Jeg kan godt følge dig med den 'grå kasse', men det er jo svært at styre når man bor i byen. Selv i et parcelskvarter i en bitte by som vores er der en del, der generer mit øje - og mine ører. Vores have, terrasse, støder op til gavlen og garage delen af vores nabo, dvs der har han laver hundehus, kløver brænde (med motor) osv og det er svært at tage billeder uden hans halvt malede gavl kommer med, vi ser på den hele tiden. Vores lille køkkenhave, med min lille arb.plads støder op mod en anden nabo med 2 mindre drenge. Trampolinen står lige ved hækken, ergo fra SFO/børnehave til spisetid knaldes det sidste energi af i den, det er meget, og den er virkelig heller ikke køn på billeder :) Marianne, jeg ser dine skønne blomster og selvfølgelig kan jeg godt forstå du gerne vil skjule bygningen, men du må ikke lade være med at vise os billeder på grund af den, vel!
  Men hvad var det lige med dyrene :) kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. det er taget til efterretning :)
   mener du Boomtown rats ? jeg hører den sang når jeg syntes mandage er trælse. for det er aldrig så slemt som den mandag sangen handler om. og så bliver min dag bedre.. hvilket vel egentligt er egoistisk, men sådan er det jo ind imellem.

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Ja klodsen pynter ikke, men det gør blomsterne så nyd dem i stedet for og prøv at glemme det andet. Det er jo nok ikke lige til at flytte den:-) og man bliver så træt af at bekymre sig om noget man ikke kan gøre noget ved alligevel
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tænker egentligt også mest over den når jeg tager billeder. Jeg har lært at sætter filter på dens eksistens når jeg går rundt i haven. Når det så er sagt, så syntes jeg der mangler noget højt over det bed.. som ikke skygger særligt meget :)

   KH
   Marianne

   Slet
 4. Det er da flot med alle de forskellige farver af sommerblomster ,hvorfor skal det være så stringent farveopdelt som man ser i så mange haver??
  Godt med lidt der løfter humøret foran den grå klods:)
  Ha en god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er egentligt forholdsvis stringent med farvevalget i baghaven .. jeg orker bare ikke alt den orden alle vejne.. der skal eventyr til i livet :)
   KH
   Marianne

   Slet
 5. Hej Marianne
  Har du rosen Novalis??? Hvis du har, hvordan er din erfaring med den??
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. hej lisbeth
   Jeg har ikke Novalis, for den var udsolgt sidste år, så de sendte twice in a blue moon istedet, men jeg har lige bestilt den igen. så ehh .. jeg håber jeg kan svare om to år ;) hihi. overvejer du at købe den ?
   KH
   Marianne

   Slet
  2. Hej Marianne
   Jeg kunne bare huske en eller anden som havde den, det var så nok fordi du har nævnt du gerne ville have den. Nej det var en anden blogger som spurgte om jeg kendte noget til den.
   Tak for dit hurtige svar :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  3. roser i haven har taget den ind i deres sortiment, og de er ret kritiske med hårdførhed og sygdomsresistance.
   Han har en testmark, ved jeg, hvor han har visse roser til at stå i nogle år før han bestemme sig til om han vil dyrke dem. så jeg vil tro den er ok.
   KH
   Marianne

   Slet