torsdag den 19. december 2013

Danmarks dåbsten

Jeg var fanget i Jelling her for et par dage siden, imens jeg ventede på toget. Jeg orkede ikke at studere mere den dag, men december vejret viste sig fra sin smukkeste side, så jeg tænkte jeg lige ville slå et sving omkring Jelling monumenterne.


Seminariet ligger jo lige ved siden af Jelling kirke og gravhøjene, så det er ikke en lang gåtur. 
Jeg burde jo nok have taget billeder til jer af deres nye hvide beton pæle sti ( inklusiv nissehuer her i december. Som af nogen bliver kaldet hærværk, men de ødelægger jo ikke noget, og helt ærligt syntes jeg det er lidt passende med lidt hedensk nisseovertro på markeringen af palisadegrænsen af en gammel vikingborg.) 

Så istedet får i kirken i solen og kongehøjene.


Her den lille jellingesten, som jeg lige måtte have et billede af i sin meget moderne glaskasse. Jeg ved godt kassen er nødvendig, men jeg er glad for at jeg har set stenene før de kom på. Det er på en eller anden måde nemmere at fornemme historiens vingesus uden glaskasse.


Korsenes skygge over stenen er på en måde også rigtig. Det er som om historien mærkes mere når lyset falder sådan.

Lidt runer ( man kan godt se stenen er blevet slidt, kassen har sin berettigelse.)Her er så noget kirkegårds gartnerne virkelig kan. Jeg har aldrig set så skarpklippede cypres. Det er jo helt vildt.


De er rene levende skulpturer.


Jeg kan også godt lide stubbebænk ideen.


Det er lidt sjovt at tænke på jellingestenene har været malet så skarpt op som stenen her, der står udenfor det tilhørende museum.


Museet er interessant og gratis at komme ind på, men det har tit lukket, så husk at tjek inden i begynder at køre på udflugt op for at kigge. 
Deres museums butik er også hyggelig med mange fine ting.

Jeg ved godt jeg burde vise billeder fra haven, men jeg syntes ikke den er så sjov lige nu. Så jeg samler på vinterindtryk fra andre steder, så min vinterhave efterhånden kan blive sjovere. 

Pas godt på jer og glædelig jul 

kærlig hilsen 
Marianne

4 kommentarer:

 1. Jeg er også glad for, at jeg har set stenene inden glaskassen kom omkring. Det er 24 år siden eller noget i den retning, mens mine børn var små.
  Er de ikke næsten klippet for tæt de cypresser?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. de er meget stramme.. jeg var nødt til hen og kigge ret tæt på før jeg kunne se hvad det rent faktisk var. på den anden side redder klipningen dem nok fra at må lade livet...

   kh
   Marianne

   Slet
 2. hej Marianne

  Den malede sten er superflot og viser jo nok hvordan de andre har set ud - imponerende!
  Og nej haverne er mindre spændende på denne årstid - mange blogs ligger nærmest i dvale:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. ja jeg skriver jo heller ikke så meget som jeg plejer.. men lidt skal der jo ske ind imellem :)
   pas godt på dig
   KH Marianne

   Slet