søndag den 8. december 2013

det er i live ...

 .....altså i haven.
 Jeg glemmer det jo nok lidt midt i alt storm, regn og rusk. 


Bladbederne er egentligt ret flotte når der ikke lige er frost.
Artiskokkernes blade er stadigvæk smukke.


Der er en hel fejlkodet klump primula, der blomstre.


 lyngen er ikke særlig sjov om sommeren, men her i efteråret og vinteren står den i blomst.
jeg er faktisk meget glad for det stedsegrønne der er i haven om vinteren, og tænker hvert år at jeg skal turde mere på det område. 
Det der med vigtigheden af linjer og stedsegrønt bliver bare rigtigt tydeligt om vinteren. Og jeg har ikke ordentligt styr på det endnu. Endnu en af de ting hvor jeg godt kan mærke jeg er nybegynder ud i have kunsten.


 Det er så sjovt, børnene ser ikke have nissen om sommeren, der er den gemt under alt det grønne, så de er lige overrasket hver december når der " pludseligt" sidder en nisse ude i haven :) 


 Jeg har også stoppet noget gran i nogle af krukkerne, eller kristtjørn mos eller andet jeg lige havde, så ser de ikke helt så triste ud. men helt ærlig, jeg har ikke det vilde overskud til at pynte i år. Det er sjovt som den slags skifter, fra år til år. der er bare blevet stukket grene ned.. ikke det vilde show der. 


kærlig hilsen 
Marianne

8 kommentarer:

 1. Smukke blade fra køkkenhaven. primulaerne er lidt specielle med deres tendens til at blomstre på de "forkerte" årstider. Kønt og enkelt krukkearangement.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er egentligt gald for primulaerne blomstre nu, man bliver glad når man opdager en lille blomst midt i det hele :)
   KH
   Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne

  Ja der ser ud til at være masser af liv i din have - min er først nu ved at tø op.
  Sjovt med din vinterblomstrende Primula - den må du passe på:)

  Ha en dejlig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. min er tit frossen om morgenen.. men helt galt er det ikke endnu. og godt det samme , vinteren kommer nok :)

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne.Dejligt med en primula der blomstre på denne årstid.......har selv en.Og de stedsegrønne du omtaler ville jeg slet ikke undvære i min have.Har brugt de sidste dage på at bage småkager......se mit indlæg.
  En rigtig god advent til dig og din familie knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. tak og i lige måde :) vi har adventhygget med at tænde krans, synge julesange og spise ris ala mande :) børnene var meget begejstret. din adventshygge ser dejlig ud .
   KH
   Marianne

   Slet
 4. Stedsegrønne planter i haven er et must hos mig. De er med til at forskønne haven hele året, men ikke mindst i vinterperioden. For mig kendetegnes en flot have ved, at der er noget pænt at se på hele året.
  Brug du endelig de stedsegrønne, samt buske og træer med flot bark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver også, har plantet buskbom i år og to træer.. men det ser bare bedre ud når det er vokset til. lige nu er de lidt ynkelige...efeuen derimod.. den er stor og grøn i træerne omkring haven.

   KH
   Marianne

   Slet