lørdag den 24. maj 2014

sneglekrig... og held i uheld .

Stanwell perpurtual.Jeg er først lige kommet ind fra haven.. som jeg har været i hele dagen, så dejligt :)

 Jeg har været på sneglejagt.. noget der kan blive ved og ved, for der kommer bare flere og flere bæster kravlende.  Til sidst løb batteriet på lygten ud, og så måtte jeg jo ind. 
Det er klamt at slå snegle ihjel, men de gnaver ALT i år.

Her er det mine bjergliljer det er gået ud over, men de er også ret glade for oriental liljer, iris, gladioles og æblemynte. 
De har spist for mange ting nu, der er krig!Mine nye hvide akelejer, viser sig at  at være en hvid (den er lidt gul i udspring, men falmer hurtigt) og en gul. 


Så held i uheld, nu har jeg en hel gul igen, men den skal flyttes, for den skal ikke stå i det hvidt/blåt/rosa bed. Uanset hvor smuk den er.
Den får lov at komme om i forhaven, hvor jeg håber den bliver en glad lille akeleje.

Hav det rigtigt dejligt idag :)

Kærlig hilsen 
Marianne
10 kommentarer:

 1. Hej Marianne

  Ja fuld krig mod sneglene!
  Men roserne dem går de vel ikke på?

  Jeg var også lige ved at putte Stanwell perpurtual på min blog idag, men tænkte at det gjorde du jo nok:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. suk jo.. fandt en på min royal Copenhagen i fuld gang med at mæske sig.. de går på alt i år, jeg har aldrig oplevet noget lignende.. aldrig har jeg været så tæt på at lægge feromol ud.. jeg ved godt jeg tit truer med det, men jeg har ikke gjort det.. men i år er jeg sådan mm fra at gøre det.

   vildt du kan læse rosentanker :) syntes nu også dine natvioler er skønne... jeg har dem også, men dine står flottere :)

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Ja de snegle, det er ulækkert. Køb dig et tidseljern, det er fantastisk til at myrde snegle. Du skal ikke bukke dig, men kan bare stikke igennem dem, jeg tog lige 5 på den våde græsplæne i morges, jeg skal nok ud og se efter flere. Stanwell er skøn, den har jeg ikke.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger min kantklippersaks til sneglene nu..men tidseljernet lyder også smart. Stanwell kan klart anbefales..den blomstre næsten konstant. Den skL dog helst støttes lidt hvis den ikke skal fylde en kvadratmeter :)
   Kh
   Marianne

   Slet
 3. Jeg har endnu ikke indledt sneglekrigen, men det kan da godt være, jeg skal ud og vise flaget inden de bliver til flere. Indtil nu er detkun gået ud over mine små hosta i "børnehaven" og en enkelt type trillium.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er heldig de ikke har taget mere, selvom det lyder trist nok det du har mistet..de angriber massivt her i år. Spiser hele planter i løbet af en nat.
   Kh
   Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne
  Vi har også mange snegle. Jeg bruger feromol og klipper dem over, når jeg ser dem. Flot rose du viser.
  Ha' en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg ville ønske kommunen ville koordinere en fælles indsats med nemotoder.. det er bevist effektivt.

   KH
   Marianne

   Slet
 5. Hej Marianne
  Her er jeg gået ind i det 4. snegleår og det er heldigvis ikke så slemt endnu. Jeg har strøet med feramol og så har jeg lavet hvidløgs"gift" til at sprøjte på bla dahlia og hosta som er sneglenes foretrukne spise her. Heldigvis er mine naboer også gode til at bekæmpe dem :-)
  Ha en rigtig god dag
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. hvidløgsgiften har jeg overvejet.. men lige for tiden samler jeg dem ind og slår dem ihjel.. så håber jeg det hjælper.

   KH
   Marianne

   Slet