søndag den 16. februar 2014

dagliljer

Crimson Pirate min eneste spider og den daglilje som blomstre i længst tid. en af de første som går igang, og den sidste til at stoppe.Kommer i tanke om jeg vidst købte en anden, mere orange spider i en pakke i netto i efteråret.. gad vide om den overlever ?

Frans hals


Fanen fra Kwanso er meget smuk, den er værd at dele bare for at få viften til at stå alene så man bedre kan se den.
Entrapment


Fulva


Fulva er den første af mine dagliljer der blomstre.(og er en naturform, som kineserne spiser)  Det betyder det er den der bliver angrebet af den lille væmmelige bille som elsker at ligge æg i dens knopper, som så ikke bliver til noget som helst.


Knopperne ser rynkede og tykkere ud, og hvis man åbner dem op, kan man se små hvide larver i dem.
De skal plukkes af og smides i skraldespanden.


Hvis man har en daglilje man er meget glad for, men som hele tiden bliver angrebet, kan man plante en lidt tidligere blomstrende daglilje man ikke er så begejstret for, som en slags lynafleder i haven.

 Chocolat candy
(er ret lækker)Artic snow
Flot stor blomst, ikke så mange på hver stilk.


Black Manuela.
lidt slankere med mindre gul og højere end Chocolat Candy.

Det er selvfølgeligt ikke liljer, men hemerocallis, men smukke er de.  
Jeg ser de bitte små skud ude i haven, og kan slet ikke forstå de bliver så store. 

Kærlig hilsen 
Marianne13 kommentarer:

 1. Hemerocallis betyder vist nok smuk i en dag, og det passer jo perfekt. Vi har desværre også nogle planter, som bliver angrebet af den irriterende galmide.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja miden er ikke sadan lige til at undgå, men fordi Fulva kommer først, så går de altid på den.. ved ikke hvorfor. og da jeg har en masse af den, så gør det mig ikke så meget som det ellers ville gøre.

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne

  Det var da nogle dejlige forskellige dagliljer du der kan vise!
  Og du har ret ofte er fanen noget af et imponerende syn:)
  Og de mørke bliver da også mørkere og mørkere - selvom helt sorte er de ikke - endnu!.
  Fulva er der også en iris der hedder! Jeg har lige slået det op: Det oversættes til "tawny" på engelsk altså rød med en gulbrun tone og det passer vel meget godt?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. ja.. jeg er ikke så god til at holde mig til en ting.. nærmest ukritisk når det kommer til blomster, for der er noget smukt og livsbekræftende ved dem alle. og jeg har heller ikke de vilde farve præferencer.. udover jeg af uvisse grunde ikke rigtigt gider gule blomster i den lyseste del af sommeren.. underligt egentligt.

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Dejlige dagliljer,og den stængel ser flot ud kan godt forstå du er glad for den,her er de fleste dagliljer grønne fra sidste år kun enkelte er forsvundet helt i vinter men er på vej op
  nu!
  Ha en god dag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. hvor er det dejligt dine er på vej.. og jeg kan se din første spuria blomstre.. vildt :)
   dine dagliljer er nu også vildt smukke :) og mere usædvanlige ned mine.
   KH
   Marianne

   Slet
 4. Sikke mange skønne dagliljer du har. Der er bestemt et udvidelsespotentiale hos mig og de der spider dagliljer falder helt i min smag - endnu noget til ønskelisten :-)

  Tak for information om galmider - det vil jeg være opmærksom.

  SvarSlet
  Svar
  1. uha.. det er farligt at falde for dagliljerne, for hvor er der dog mange :)

   jeg prøver at styre mig. men der er nu alligevel en del jeg gerne vil finde råd og plads til engang :)
   KH
   Marianne

   Slet
 5. Her på Nordfyn er daglijerne ca 5 cm høje og nogle står med grønne blade fra sidste år og små nye på vej. Min den tidligst blomsterne bliver også angrebet af galmider åh det gør så ondt at plukke knopperne af :-( Kwanso er jeg da lidt vild med.
  God dag
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kwanso er nem at få fat på, det er en ret tidlig mutation, så der er mange der har den i haven.. kan være du kan finde en der kan undvære :) den deler sig dog ikke helt vildt, men tit nok, og den er meget høj af en daglilje :)

   KH
   Marianne

   Slet
 6. Hej - jeg har jo også et meget svagt punkt for dagliljer helst ensfarvede og i klassisk stjerneform. Spiderdagliljer er jeg om end endnu vildere med, men der er desværre ikke så stort udvalg af spiderdagliljer på det danske marked.
  Jeg købte mine 2 gule hos Woottens i U.K. - den flotteste synes jeg er "Kevin Michael Coyne" med de smalle kronblade. ( jeg købte dem sammen med nogen iris sibirica).
  Her er det fristende link:
  http://www.woottensplants.com/choices.asp?F1=dplantlistq.subgroupdescription&sv1=HemSpider&F2=&sv3=

  God fornøjelse - hilsen Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. hej berit

   noget siger mig vi tit kan lide de samme planter.. det ser sådan ud når jeg læser din blog :) tak for linket, jeg må straks kigge.
   KH
   Marianne

   Slet