mandag den 10. februar 2014

Jeg sidder og tænker på det snart er forår og savner alle blomsterne.. så advarsel.. gamle billeder og nogen har været på før.


Så her er lige lidt billeder af Iris fra 2013.. gad vide hvilket farveflor jeg får i år?, jeg krydser fingre for et godt iris år :) For jeg har så mange nye, jeg aldrig har set i blomst.Nogle små lave og forholdsvist tidlige iris.
Den lilla hedder velvet carpet.

 


Sebirica.
og 
den danske vildform.


Jeg er egentligt ikke specielt kritisk når det kommer til iris er jeg bange for.. det burde jeg nok være, men jeg elsker bare de blomster. her er det bare den mest almindelige Sebirica, den slags bedstemor havde i haven. og jeg elsker dem.


Ukendt, fra en privat have og en gave fra min mor.


Provencale


Her er nogle af de ret gammeldags typer.. dem kan jeg også godt lide.
Jeg var lige ved at tro jeg havde fået to af den samme slags, men nej, de er faktisk ret forskellige når man lige kigger efter.
Lent A. Williamson og Cardinal


Bladene var det jeg faldt for på denne iris, men den får også lyselilla blomster.
Iris pallida variegata


Her er det til gengæld blomsten der tager showet :)
endnu en gave fra min mor. Den er mellemhøj.


En lille knoldiris ting. der står bare aldrig navn på poserne fra Netto, men de er gode fordi de blomstre senere end de andre, når de bliver sat i foråret :) og det er dejligt.


Min svensker som jeg ikke kan huske jeg har købt, så jeg tror den er en gave fra min svigerfar. 
Den er forøvrigt i virkeligheden fransk fra Cayeux iris, Haut les VoilesDen her kommer fra vores hyggelige torv. der kommer nogle polakker og sælger blomster hver sommer. man kan dog ikke altid stole på navneskiltene. 


og så mine små mini skønheder, som blomstre dejligt tidligt.


De er købt på plantemarkedet på vores lille museum.. jeg tror der er en samler af dværgiris dernede, for jeg finder tit de her små mini'er dernede. 

Jeg ved godt det er vinterferie.. men jeg glæder mig til blomstertiden kommer :)

Kærlig hilsen 
Marianne


8 kommentarer:

 1. Ja men Marianne - jeg bruger gamle billeder fra arkivet hver dag, det er ikke noget problem, folk kan alligevel ikke huske, de har set dem før, om sommeren har man ikke tid til at kigge billeder, kun flygtigt.
  Det er skønne iris du viser, det bliver spændende at se, hvor mange af de spanske, der kommer i blomst til sommer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja.. vi må være spændte sammen.. jeg bliver glad hvis bare en af dem blomstre, de har jo kun en fane at gøre godt med endnu de fleste af dem :) i alle tilfælde her hos mig.

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Hej Marianne

  Spændende iris - jeg kan godt huske nogle fra sommeren - men dine "dværgiris" har jeg vist ikke set før - de ser spændende ud!
  Måske Jan kan se hvad det er for nogen?

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Karsten
   Mener du de to nederste ? den ene af dem har han ikke set før, jeg har sendt en ned til ham af dem sidste sommer. han havde skrvet hvilken familie han troede det var, men kommentaren forsvandt da jeg skiftede kommentartype på bloggen .
   De er meget små :) man skal huske hvor de står for ellers tror man bare de er græs eller noget hvis man ikke ser ordentligt på dem, når de ikke er i blomst :)

   Hav da lige selv en dejlig dag :)

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Der er rigtig noget at glæde sig til. Jeg kunne slet ikke huske, at du var så stor en irisfan, så du kan ikke have overdrevet visningen af smukke irisblomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker Iris, og har gjort det siden jeg var helt lille, min mor kunne nærmest ikke få mig videre den dag jeg så min første store germanica :) men jeg er også ret ny haveejer, så jeg har ikke så mange, og deres seson er forholdsvis lille...desuden må de andre blomster ikke blive misundelige vel ;)
   jeg har flere, men de blomstrede ikke sidste år. og jeg fik en ordentlig stak nye sidste år, som jeg håber kommer i blomst nogle af dem i år :)

   KH
   Marianne

   KH
   Marianne

   Slet
 4. Hej
  Dejligt med lidt iris fotos:) lad os håbe tiden går hurtigt og vejret bliver lunt her i det tidlige forår,så du snart kan se nogle flere iris i blomst,jeg håber da at de iris fra mig vil trives ,der er jo ingen garanti de blomstrer første år efter plantning!
  Ja de 2 sidste er rigtig fine dem skal du passe på,jeg håber det rhizom du sendte vil blomstre i år,og hvis de sætter frø er jeg en glad modtager for lidt af det:)
  Ha en god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. vi må jo håbe de vil blomstre igen. 2013 gav jo ingen frø. det er også lidt svært for de blomstre helt alene næsten. og gav kun en blomst hver.. så er det med befrugtningen jo svær. der er ikke rigtig andre med iris i haven her i nærheden.

   Irisne fra dig ser ud til at være i live allesammen, men de er jo lige plantet. jeg bliver glad hvis der kommer blomster... jeg syntes det skifter meget hvor mange blomster iris sætter i det hele taget.. de er lidt humør syge ved mig :) så jeg regner ikke med en helt masse, men glæder mig over det der viser sig. de står i højbede dem med rhiozomer, så det burde gå ok.. men nu får vi at se.

   KH
   Marianne

   Slet