fredag den 4. april 2014

narcisser, spire og en pakke samt" ups der var da lige en blomsterhandel.."

Jeg har ikke specielt mange narcisser, og dem jeg satte i efteråret er vist ikke så vilde efter at komme op, jeg må prøve igen næste år. Jeg ved ikke om de måske hader lerjord?
 Der er dog nogen.Den ene potte med stokroser er begyndt at spire, de andre to er ikke, og frøene har være opbevaret ens.. underligt.


Jeg fik en pakke fra Plantetorvet, de havde sat deres forårsløg ned med 25% og lavet gratis porto.
 Nu skal jeg bare have fat i noget spagnum til nogle af liljerne.


Jeg skulle have fat i nogle hornvioler eller lignende til min søn og fars gravsted. 
10 store potter med hornvioler endte det med og så kom jeg så også til at købe tre blå Muscari, to forglemmigej samt en  hvid Adessa white flox og en klematis Marjorie med. Flox'en og klematis er til haven hjemme.
134 kr. for kassen fuld, det var egentligt ikke dyrt.


Jeg nøjes med at klippe nogen af de sommerblomster ned jeg havde sat i bedene i efteråret, istedet for at hive dem op, og nogen af dem ser ud til at være stauder i varmere breddegrader, for de skyder fra roden nu.
Mere end halvdelen ser ud til at komme igen, til min store glæde.


Det er den lyserøde form af den her plante (som jeg elsker, men aldrig kan huske hvad hedder)Selvom min julerose gik ud sidste sommer ( har fået en fin ny en af Erling :) så har den sørget for at lade generne gå videre hvis jeg ikke tager meget fejl, jeg fandt  disse her små frølinger i bedet den anden dag.
 Det er da dejligt :)

Tilgengæld ser min Iris variegata pallida ud til at være gået ud.. øv. der er faktisk en del blomster jeg bestemt ikke havde regnet med ville have overvintrings problemer, der ikke har vist sig endnu. men så er der jo plads til noget nyt.

Hav en rigtig dejlig weekend.

kærlig hilsen 
Marianne
14 kommentarer:

 1. Den danske vinter er uberegneligt og det våde vejr kan være kritisk for mange især de mediterrane. Håber det meste komme alligevel

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også stadig.. men tror ikke rigtigt på det med irisen.. den burde virkeligt have vist sig.. men hvem ved, måske der pludseligt er en lille spids :)
   god flytning til dig, jeg glæder mig rigtigt meget til at se det nye projekt igang :)
   KH
   Marianne

   Slet
 2. Hej
  Der er gang i det hele:) du har fået købt lidt ind.det er også på tide med mange af løgene at de kommer igang!
  Nogen gange rådner iris rhizomerne altså uden varsel,men ærgeligt du lige skulle miste den variant.
  Narcisser skulle kunne gro fint i lerjord,der dog ikke må være alt for kompakt,bare husk at plante dem dybt nok!!
  Ha en god weekend
  KH
  Jan

  SvarSlet
  Svar
  1. hmm.. det kan være de ikke sår dybt nok.. syntes dog jeg er ret langt nede.. men jeg må prøve mig frem, og det er nok godt at blive mindet om man er en have novice jævnligt af haven selv.. ellers lære jeg jo ingenting :)
   KH
   Marianne

   Slet
  2. hmm.. er egentligt lige glad for alle mine iris.. er jo ret ukritisk lige med den type blomst...så vil ikke af med nogen af dem :)

   Slet
 3. Jeg tror som Jan, at narcisser sagtens kan trives i lerjord. I år, hvor alting er så tidligt udviklet kan man let komme til at tro, at den og den plante er gået ud; men nogle planter skal nok bruge længere tid under jorden end andre. jeg har i hvert fald iris, som ikke er dukket op endnu, og jeg regner bestemt ikke med, at de er gået ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg håber stadig.. men akelejer og lignende burde klart være igennem jorden. jeg har mistet de gule det er jeg ret sikker på, de må ikke kunne lide vand.
   KH
   Marianne

   Slet
 4. Hej Marianne

  Ja, løg og knolde du satte sidste år skal også lige bruge lidt tid på at får rødderne ud i jorden før de vover sig op.
  Alletiders at din julerose lavede frølinger før den gik til de evige rosenmarker. Måske der er et hit imellem:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. måske er narcisser bare meget meget langsomme.. jeg ved det ikke, men tulipanerne har stukket hovedet op :)

   ja jeg er glad for frølingerne, men jeg ved ikke om de krydser med påskeklokker?, for ellers er det nok bare en julerose, smuk og hvid.

   KH
   Marianne

   Slet
 5. Hej Marianne
  Det lyder da godt, at din julerose sørgede for små efterkommere hos dig, frølingerne ser noget anderledes ud end mine, så det kan godt være, at det er en julerose og ikke en påskeklokke. Sidste år skulle jeg bruge blomster til min søns bryllup, der var ingen, I år bugner haven af skønne påskeliljer, jeg håber dine kommer op. Jeg kunne da godt tænke mig at vide, hvad din lyserøde blomst hedder, måske kommer du i tanke om det :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja foråret i år er NOGET anderledes end sidste år, ingen tvivl om det :)
   lige så snart jeg kommer i tanke om hvad blomsten hedder skal jeg nok sige til..men den er ikke helt hårdfør, det er lidt som med kæmpejernurt.
   jeg tror bestemt det er juleroser.. men må jo vente og se :)

   kh
   Marianne

   Slet
  2. De hedder Gaura .. kom lige i tanke om det :)

   Slet
 6. Ved du hvad, ved du hvad, ved du hva???

  Hvilken rose tror du der skyder igen i år selv om jeg var helt og aldeles overbevist om at Paylay havde fået massekreret den...

  Du har ret - min SCOTSMAN!!!!

  Det er så crazy, og jeg er SÅ glad for at jeg ikke fik hevet de sørgelige rester op af jorden sidste år (og nej, det ser ikke ud til at det bare er et vildskud)

  SvarSlet
  Svar
  1. ved du hvad ved du hvad.. det er the scotsmann ret god til det der :) kan godt forstå du er glad :) du var ret ked af massakren :) måske en lille payley hegnsikring ?.......
   forresten tror jeg godt du kan få et lille stykke af min provencal iris i år.. den kommer ret fint såvidt jeg kan se :)

   KH
   Marianne

   Slet