fredag den 18. april 2014

lidt af hvert, og en bjørn...


 Det er altså sjovt som de små insekter bruger de få store blomster der er som ly når det blæser.. de kigger lige op og får solen til at bade sig, imens de bliver i blomsten og buzzer rundt.

Det her er også lidt sjovt.  
Bagest ved hegnet står der tulipaner sat sidste år. de høje forrest er den eneste pose af en af de ret sent satte tulipaner (sat i februar)  og lige ved siden af en anden sort sat inden for fem minutter af de andre.
 Der er så RET stor forskel på hvor langt de er kommet. 


Rester fra mine forældres gamle have( som jo er den jeg nu passer) de tulipaner jeg  elskede da jeg var lille som noget af det smukkeste.. nu står jeg og ser på dem og tænker" hvordan kan noget være HELT så rødt?" og er nok ikke helt så stor en fan længere, men blive skal de for det er en del af min barndom. min have skal også rumme minder og nostalgi. den behøver ikke altid være så pæn. 

Sjovt nok er min lille Niece lige så fascineret af dem som jeg var som lille, hun styrede lige imod dem og plukkede en " blomst mor, blomst,  fiiiin" og det havde hun da så evigt ret i :) 


 Indrømmet jeg er nok mere til dem her.. som vist nok hedder purissima ( hvis jeg ikke husker forkert) 


 De små Tarda tulipaner elsker solen, og solen elsker dem.


 ´Så til tulipantræet der ikke er et tulipantræ men en magnolia.  
Jeg har ikke et selv, for jeg syntes de er smukkest solitært og store, og den måde starter de ikke rigtigt ud, og haven er lige lille nok til det, men jeg var på besøg hos nogen som havde en skønhed stående i haven.
Leonora har foesleket sig i den her bjørn oppe i stenhuggerens udstilling.. den er skøn til en legeplads men koster vist 12000, så hun får den næppe, men den kunne være sjov at have, meget pænere end plastik legesager.. og nok også mere holdbare.


Sølvbeder med regnbuefarver.


Nogen af de sent satte hyacinter.
 Ikke så høje, men de kommer fint nok.
( jeg har også krokus i blomst nu.. hvilket er lidt underligt) 


 Til sidst et billede af vores gamle pæretræs stamme  i morgensolen. gamle træer har nu charme :)


Rigtig god Langfredag til jer.
 Kærlig hilsen 
Marianne

10 kommentarer:

 1. Hej Marianne
  Ja humlebierne er rigtigt begyndt at summe i haven. Det er skønt...

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. ja man bliver så glad når bier og humlebier kigger forbi :)

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Det er sjovt med den fascination af røde tulipaner. Den havde jeg også som barn men her i formiddags rykkede jeg tre knaldrøde op, som havde været med i en pose med mørke lilla tulipaner.
  Jeg er mere til tarda, hvis jeg skulle vælge nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sjove ved Tarda er at de egentligt bare ser grønne ud indtil solen står lige på dem, og så åbner de op for den knaldgule midte. man får sådan en "hov hvad sker der lige der?" oplevelse, som jeg egentligt syntes er sjov :)

   jeg har næsten alle farver af tulipaner i mine bede, men jeg forsøger at sørge for der kunne er visse farvetoner i visse bede. ellers ville de røde give mig hovedpine tror jeg. og de står så små piger kan komme til at plukke dem. :)

   KH
   Marianne

   Slet
 3. Hej Marianne

  Min irritation over de røde (og rent gule) tulipaner skylde jo at de dukker op de mest malplacerede steder, så selvom jeg holder af det uventede, er dette blevet for meget rutine:)

  Purissima og T. tarda err det svært at blive sur på - begge er iøvrigt godt holdbare og purissima er jo vist en ren T. fosteriana selektion.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. ja.. de kommer væltende gør de :) men så plukker jeg dem bare, hvis de kommer hvor jeg ikke vil have dem.. eller endnu bedre, får små piger til at plukke dem, så de hygger sig.   Jeg kan egentligt godt lide røde tulipaner.. lige den der er dog helt vildt rød.. jeg vælger normalt nok lige mere dæmpede røde.
   jeg må indrømme jeg ikke rigtigt kender baggrunden for mine tulipaner.. hvilket nok er dumt, for hvis jeg gjorde ville jeg have nemmere ved at finde dem der kommer igen..og ikke hedder appeldorn.

   selv en god dag til dig :)


   Slet
 4. De gamle gule og røde tulipaner har jeg nu også en blød plet for; men de hører nok hjemme i grønne skovomgivelser, hvor der ikke er andre tulipanfarver til at kollidere med dem. Så nøje har jeg ikke kigget på insekterne i dag, nordenvinden var for strid til den slags sysler.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tror at ligegyldigt hvad, så må jeg leve med de tulipaner og plukke dem hvor det bliver for slemt.
   de minder mig om min far og bedstefar, og de bliver ved med at komme igen :)
   vinden var heldigvis ikke slem idag, men igår blæste den næste alle tulipaner i fuld udspring istykker.. godt der ikke var så mange :)

   KH
   Marianne

   Slet
 5. Røde tulipaner er heller ikke mig, men i knop er de helt fine, hvis de ikke står sammen med nogen andre. Smukke billeder af magnoliaen, og det gamle pæretræ er smukt i sit forfald.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ja pæretræet er noget arret.. men det blomstre stadigvæk helt vildt ( det er blevet stynet mange gange)

   KH
   Marianne

   Slet