søndag den 27. april 2014

Mistleten og en værre rod.


En sød dame inde på facebook, med det gode navn Marianne, sendte disse her til mig.
 Fine modne misteltenbær, fra hendes egen mistelten og det var så sødt gjort.
 Jeg har podet/klistret, sået dem ( hvad hedder det lige?) dem på æble, kirsebær og pæretræet. For hvem ved hvor de måske vil gro?
Det gør jo så at jeg risikerer en farlig masse mistelten, men jeg tvivler, det lyser som om det er svært at få til at lykkes.


Jeg er så spændt så spændt, men ventetiden er lang, for de første rigtige sæt blade kan først ses om tre år. Første år bore frøet sig kun ind i barken af træet, andet år kommer der en lille dims ud, men ikke noget at reklamere med, og der efter begynder showet. 


Det her en en Dahlia. Bare en stor knold der knækkede af en klump som jeg syntes var fin, så derfor blev den lagt ned i kassen sammen med de rigtige knolde.


Jeg har jo læst at den slags ikke skulle kunne blive til planter og at man lige så godt bare kan smide dem væk, men det passer altså ikke. 
Nogen gange, og det helt uden jord at gro i, så skyder de og laver en fin ny plante.

Jeg elsker når jeg bliver mindet om hvor stort livet egentligt er, den her slags minder mig om det, for liv, det vil leve hvis det kan.

Hav en rigtig dejlig søndag, det er da det smukkeste vejr her midt om natten hvor jeg skriver, så måske bliver det helt: 
"det er sommer det er sol og det er søndag, alle hjerter er så glade og fri..." 
agtigt, selvom det er sidst i April.

Kærlig hilsen 
Marianne


6 kommentarer:

 1. Jeg har også sat en masse mistelten, spændende om de kommer.
  Skøn søndag til dig også.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. vi må være spændte sammen så.. :) jeg så den smukkeste række af paradisæbletræer i alle i odense, alle med mistleten på, det var rigtigt fint også midt om vinteren.

   KH
   Marianne

   Slet
 2. Ad åre har jeg nok sået/klemt 500 frø ud på æbletræerne her i haven. Og indtil nu er der 2 som er lykkes. Tror de fra fra de mest friste frø jeg fik.
  begge har været grene som havde en blyants tykkelse og grenvinkel på 45 grader
  begge mistelten planter blev opdaget ved vintertid da de lyste grønt op mod alt det brune
  pøj pøj

  SvarSlet
  Svar
  1. ja , jeg har godt hørt det er svært.. jeg må bare håbe, for det er ret hyggeligt i de bladløs måneder :)

   KH

   Marianne

   Slet
 3. For 3 år siden såede jeg 5 frø på mit lilli Filippa æbletræ og jeg fik 2 planter ud af det. Tror jeg har været heldig. Nu håber jeg så at der både er en han og en hun plante så der med tiden kommer bær på. De er nu så store at man kan se at det er mistelten. Jeg tror at det skal være unge træer for at det lykkedes. Held og lykke med det håber det lykkedes for dig
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. æbletræer er heldigvist ikke så gammelt, heller ikke kirsebær træet.. men pæretræet er, jeg forsøgte dog at sætte dem i unge grenskud.
   det ville da være dejligt hvis bare en spire, men da gerne en han og en hun :)
   tillykke med dine :)

   KH
   Marianne

   Slet